НАЧАЛО

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

2021

Световен ден на околната среда 2021

По повод Световния ден на околната среда – 5 юни Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив проведе няколко екологични инициативи, съобразени с темата на кампанията „Възстановяване на екосистемите“.

Стартирахме кампанията в ОДЗ „Веселушка“ в с. Марково, Община Родопи с открит урок. Експертите Ивайло Илиев и Ася Ангелова бяха гости на 5-годишните малчугани, на които разказаха за опазване на природните ресурси на планетата. Децата споделиха, че в дворовете на къщите, в които живеят родителите и близките им поливат градините със системи за капково напояване и отглеждат плодове и зеленчуци.

На 2 юни ученици от 2 клас на ОУ „Елин Пелин“ с ръководители Йовка Танчовска и Екатерина Неделева  наблюдаваха водоплаващи птици по река Марица заедно с експерти от Басейнова дирекция. Младен Ангелов разказа на учениците за зеленоглавата патица, която обитава поречието на реката, както и за корморана, който гнезди в района на Пловдив. Със зрителна тръба и бинокъл второкласниците наблюдаваха представители на зеленоглавата патица и на малкия корморан, както и лястовици, чайки, гларуси.


На 3 юни малчугани от пловдивската детска градина „Десислава“, в която има специализирано обучение по екология, се проведе Ден на отворените врати за опазване на околната среда.
Деца от ДГ „Десислава“ засадиха пролетни цветя заедно с кмета и заместник-кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и Веселина Стоянова, както и с експерти от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Малчуганите бяха подготвили лопатки, с които да изкопаят дупки за цветята. Те помогнаха на гостите заедно да разкрасят двора на детското заведение.
 
На 4 юни директорът на дирекция „Планове и разрешителни“ Васил Узунов представи презентация на тема мерки за възстановяването на водните екосистеми в ПУРБ и ПУРН пред студенти и преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски“ с участието на експерти от РИОСВ – Пловдив и учени от БАН. Лектори на събитието бяха експерти от РИОСВ – Пловдив, Института за изследвания на климата, атмосферата и водите при БАН, Басейнова дирекция „ИБР“ и "КЦМ" АД. Те представиха на студентите своята работа и провокираха дискусия.