НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на "Напоителни системи", последвана от приливната вълна в село Трилистник

03.09.2022 г.
Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на "Напоителни системи", последвана от приливната вълна в село Трилистник

Това стана ясно след като Директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Васил Узунов заедно с експерти от дирекция „Контрол“ обходиха днес участъка от река Стряма между селата Калековец и Маноле. Информацията за очакваната приливна вълна беше получена вчера от НИМХ и незабавно бяха предупреди кметовете на всички населени места.
Басейнова дирекция е предприела всички възможни към момента действия съвместно с "Напоителни системи" за намаляване нивото на водата в двата канала, които минават до селото. След спадане нивото на водата, "Напоителни системи" ще предприемат действия за възстановяване на дигата при село Калековец, след като уведомят Басейнова дирекция. Възстановяването ще се извърши при стриктен контрол от експертите на БДИБР вероятно в началото на следващата седмица.
Постъпили са сигнали за заливане при с. Калековец и с. Трилистник. Обстановката е най-критична при с. Трилистник, където е засегнат най-голям брой жители.
Инспекцията по поречението на река Стряма започна вчера, а днес до обяд цялото поречие на реката е обходено. Поради прекъснатата връзка на някои населени места, посещенията в районите изискват повече време.
Басейнова дирекция продължава да следи ситуация чрез получаване на информация от НИМХ за нивата и водните количества на реката.  Продължава да се следи обстановката в района.