НАЧАЛО

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

2017

VІІ ПАРЛАМЕНТАРНА СЕСИЯ НА МВП (27-29 октомври 2017)

Седмата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент в България (МВП) се проведе в гр. Белово в периода 27-29 октомври. Избраната тема тази година е „Пътят на водата“, като младите хора ще фокусират работата си върху водното богатство на Рило-Родопския масив и рационалното му управление в полза на обществото.
                                                               

През 2017 година домакин на VІІ-та Парламентарната сесия беше екоклубът на град Белово. Тема на сесията - "Пътят на водата". Парламентаристите заседаваха три дни, като посетиха места, които преди не са посещавали, получиха много нови знания в сферата на водата и нейното управление и разбира се, извършиха обичайните дейности за всяка параламентарна сесия, които имат за цел да предоставят възможността на младежите да вземат пряко участие в ръководеното на организацията.

Свои доклади за извършена работа представиха различните представителства  в страната, както и представители на френския младежки воден парламент. Домакин на инициатиата бе град Белово и СУ „Александър Иванов – Чапай“.  

Общо 46 участници от 12 учебни заведения от цялата страната се регистрираха за участие в сесията. Тази година председателството на Младежкият воден парламент акцентира върху водното богатство на Рило-Родопския масив и рационалното му управление в полза на обществето.

Свой отчет направи и президентът на младежката организация Кирил Киров. Своят поздрав към всички присъстващи отправи и директорът на СУ „Александър Иванов - Чапай“ Ивана Даутова. 

По време на сесията бяха обсъдени възможности за участие в международни проекти и бе приет Плана за дейностите през 2018 година. Акцент е и сътрудничеството с български и чуждестранни екологични институции и организации за съвместни действия по управлението и опазването на водите и водните екосистеми.  
 

Избрани моменти от откриването на VІІ-та Парламентарна сесия:
 Зимна приказка край яз. Белмекен:
 

 

УЧАСТИЕ В СЕСИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ МЛАДЕЖКИ ВОДЕН ПАРЛАМЕНТ (1-7 октомври 2017, Италия)

 
Българската делегация взе сериозно участие в сесията на Европейския младежки воден парламент, който се проведе в периода 1-7 октомври 2017 година в Роверето, Италия. Нашите млади еколози бяха активни както при изготвянето на Декларацията (т.нар. "всеобщ ангажимент"), така и в останалите дейности.

Документи за изтегляне:

"Всеобщ ангажимент" (български език)

Collective Commitment (english language)


Официална фейсбук страница на Европейския МВП: https://www.facebook.com/EYPWater/


Избрани моменти:
 
Среща на президента Кирил Кирилов и вицепрезидента Ралица Желева с директорите на Geneva Water Club и Swiss Global Cooperation Service - Francois Munger и Pio Wennubst Успешно завръщане след доброто представяне на Българската делегация от събранието на European Youth Parliament for Water - EYPW в Роверето, Италия

VІ ЕКОУЧИЛИЩЕ "СЕВЕРНО ЧЕРНОМОРИЕ" (1-5 август 2017)

                              

На 1 август лятното екоучилище „Северно Черноморско крайбрежие“-2017 г. на Младежкия воден парламент стартира своята дейност. Официалното откриване на екоучилището се състоя в Дирекцията на Природен парк „Златни пясъци“. До 5 август ученици от 12 населени места в страната - с.Байкал, Банско, Белово, Благоевград, Враца, Каварна, Крумовград, Панагюрище, Пловдив, София, Стара Загора, както и представители на френския Младежки воден парламент към Агенцията по водите „Артоа-Пикарди” изживяха незабравими и ценни моменти, създадоха приятелства и се обединиха около общата си кауза.


Документи за изтегляне:

Сборник екоучилище "Северно Черноморие" - 2017 година


Избрани моменти:
 

УЧЕНИЧЕСКИ ОБМЕН (9-14 април 2017, Франция)


Младежи от Белгия, Холандия, България, Франция и Мароко работиха заедно за изграждането на младежки екоучилища по река Шелда във Франция.

Избрани моменти: