НОВИНИ

Административни услуги

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Начини на заплащанеБанкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк, клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0887 939 237
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

НОВИНИ

Готови са резултатите от мониторинга на повърхностни води в района на вододайната зона на гр. Стрелча

26.04.2018 г.
Готови са резултатите на повърхностните води, взети за анализ на 11.03.2018 г. от експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, Регионалната инспекция по околна среда в Пазарджик и Регионална лаборатория към ИАОС – Пазарджик. Пробовземането и съвместната проверка бяха извършени след получен на „зеления“  телефон на БДИБР сигнал за замърсяване на река Меде дере в близост до питейното водохващане за водоснабдяване на гр. Стрелча.
  повече»

Инж. Цветелина Кънева е новият директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“

23.04.2018 г.

Инж. Цветелина Кънева е новият директор на БДИБР. Тя беше официално представена пред своите служители от зам.-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова, която използва случая, за да очертае дългосрочните задачи и оперативните проблеми, по които е необходимо да се фокусират усилията на администрацията от екоинституцията.
 
повече»

Честит празник! Днес е Световният ден на Земята!

22.04.2018 г.
Тема на кампанията за честване на Световния ден на Земята за 2018 година е "Свят без замърсяване с пластмаси". Тя е фокусирана върху цялостната промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите, като целта е иницииране на дейности за значително намаляване на замърсяването с пластмаси.
 
повече»

БДИБР, РИОСВ и РЛ-Пловдив провериха сигнал за замърсяване на р. Мечка

21.04.2018 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР), РИОСВ – Пловдив и Регионална лаборатория-Пловдив към ИАОС извършиха проверка на 21 април за замърсяване на р. Мечка при с. Поройна, общ. Първомай по сигнал, подаден от кмета на селото.
  повече»

БДИБР провери сигнал за мъртва риба в микроязовир Капитан Димитриево

21.04.2018 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) съвместно с  еколога на община Пещера и представители на РИОСВ – Пазарджик и Регионална лаборатория Пазарджик към ИАОС извършиха оглед на 20 април на яз. Капитан Димитриево, с. Капитан Димитриево, община Пещера и района около него.   повече»

БДИБР провери сигнал за замърсяване на река Давидковска

21.04.2018 г.
Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) съвместно с  РИОСВ – Смолян и Регионална лаборатория Смолян към ИАОС провериха на 20 април сигнал за замърсяване на река Давидковска, с. Давидково, община Баните.
  повече»

БДИБР се включи в тържествено честване на Деня на земята в Аграрен университет - Пловдив

20.04.2018 г.
Експерт на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ взе участие в тържественото честване на Световния ден на земята – 22 март, организиран от Аграрния университет в Пловдив.
 
повече»

БДИБР отбеляза Деня на земята с ученици от Младежкия воден парламент

20.04.2018 г.
 
Ентусиазирани петокласници, членове на Младежкия воден парламент, отбелязаха днес Световния ден на земята в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Мероприятието се организира от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) и затвърждава традицията на институцията за ежегодно отбелязване на екологичния празник.

 
повече»

БД „Източнобеломорски район“ определи мерки за спиране на замърсяването на водите от Регионалното депо за отпадъци в Ямбол

16.04.2018 г.
БДИБР предписа мерки, които трябва да спрат замърсяването на водите от Регионалното депо за отпадъци в Ямбол. Те са в резултат от съвместна проверка на повърхностните и подземните води в района на депото и лабораторен анализ на взетите водни проби.
  повече»

БДИБР стана част от интердисциплинарен открит урок на тема „Магията на водата“

28.03.2018 г.
„Магията на водата“ – това беше темата, по която на 27 март петокласниците от иновативната паралелка в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ изнесоха открит урок по случай Световния ден на водата. Събитието се проведе в зала „Компас“ в Ректората на Пловдивския университет.
 
повече»

Повече от 500 деца отпразнуваха Световния ден на водата в Пловдив

22.03.2018 г.
Над  500 деца от 16 пловдивски училища отпразнуваха по традиция Световния ден на водата – 22 март. Организатори на хепънинга бяха Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, община Пловдив, „ВиК“ ЕООД и РИОСВ – Пловдив. Техни представители поздравиха младите природолюбители, събрани в спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“.
 
повече»

Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ ще отвори вратите за общоградския празник за Световния ден на водата в Пловдив

20.03.2018 г.
Общоградският празник за Световния ден на водата ще се проведе на 22 март от 11 часа в Спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ на ул. „Г. М. Димитров“ № 20.
Повече от 350 деца вече са заявили желанието си да се включат  в празника. Те ще покажат свои авторски проекти, върху които са работили цяла година  и ще подредят изложба от картини и постери на водна тематика.Учениците ще демонстрират и придобитите си знания чрез демонстрация на водни опити.
повече»

БДИБР провери сигнал за замърсяване на река Меде дере

13.03.2018 г.
Eксперти  от  Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" (БДИБР), РИОСВ - Пазарджик и Регионалната лаборатория – гр. Пазарджик към Изпълнителната агенция по околна среда провериха сигнал за замърсяване на река Меде дере в близост до питейното водохващане за водоснабдяване на град Стрелча. Сигналът е подаден на „зеления“ телефон на БДИБР от РПУ на МВР в град Панагюрище.
  повече»

Европейска седмица на устойчивото развитие (30 май - 5 юни 2018 г.)

08.03.2018 г.
Европейската седмица на устойчивото развитие през 2018 г. ще се проведе от 30 май до 5 юни. Това е поредно 4–то издание. През изтеклата година бяха регистрирани 4031 събития  за седмицата с близо 360 000 участници.
повече»

Очакват се нови повишения на речните нива

05.03.2018 г.
   Днес (05.03) ще има временно понижение на речните нива в басейна. През нощта на 05 срещу 06.03, вследствие на валежи и продължаващо снеготопене ще има нови повишения на речните нива в средните и долни части от водосборите р. Тунджа и р. Марица, както и във целите водосбори на р. Арда и р. Бяла.
повече»