НОВИНИ

Административни услуги

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурни телефони:
032 621 552
0885 166 044
 

Начини на заплащанеБанкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк, клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0887 939 237
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

НОВИНИ

За утре в четири области е обявен оранжев код за дъжд и в седем области – жълт код

14.09.2014 г.
Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения По данни и прогнози на НИМХ, през нощта в Западна България, а утре и в Централна, ще има валежи. В четири области за 15 септември е обявен оранжев код за дъжд, а в седем – жълт код. В Северозападна България валежите ще достигнат и до 30-50 л/кв.м, а в останалите райони от Западна България - между 20 и 35 л/кв.м.
повече»

Очакват се значителни повишения на речните нива на много реки, между които Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма

14.09.2014 г.

Възможни са внезапни локални наводнения 

По данни и прогнози на НИМХ, от днес около и след обяд над Западна България ще има по интензивни превалявания и гръмотевици. Очакваните количества за днес са между10 и 15 л/кв.м. В следващите дни преваляванията ще продължат, обхващайки и по-източните райони.
повече»

В началото на седмицата се очакват нови интензивни валежи, на места с количества между 30 и 50 л/кв.м.

13.09.2014 г.

В неделя ще започне плавно повишение на речните нива 

По данни прогнози на НИМХ, в понеделник и през нощта срещу вторник, се очакват валежи с по-голяма интензивност в Западна и Южна България. Количества им ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м., но в отделни райони на Западна България и по-специално крайната Северозападна част от страната и на места в Югозападна България, ще има условия за сумарни значителни валежи с обем между 30 и 50 л/кв.м.
повече»

Обявен е оранжев код – „Риск за тревога“ на р. Сазлийка при Гълъбово и на р.Марица при Пловдив

06.09.2014 г.
 
Изпратено е предварително предупреждение до Гърция и Турция за р. Марица при Свиленград

От системата за ранно предупреждение е обявен оранжев код – „Риск за тревога“ на р. Сазлийка при Гълъбово и на р. Марица при Пловдив. Предвид динамичната метеорологична обстановка и действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са вероятни внезапни наводнения.
повече»

И днес през денонощието с прекъсвания ще продължи да вали дъжд

04.09.2014 г.
 
На места са възможни внезапни наводнения  

По прогноза на НИМХ и през това денонощие с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. В Северозападна България, Предбалкана, в Тракия и Родопската област се очакват по-значителни валежи, като на места количествата за денонощието ще достигнат 20-30 л/кв.м.
повече»

В сряда седем области са с оранжев, а двадесет с жълт код за дъжд

02.09.2014 г.

Активирано е Оперативното звено на МОСВ

 
По прогноза на НИМХ,  утре валежите ще обхванат цялата страна. Преобладаващи количества между 15 и 25 л/кв.м., на места в Западна и Централна България - между 30 и 50 л/кв.м. В североизточните райони и Черноморието - до 10 л/кв.м. 
 
За  сряда за седем области: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив е обявен  оранжев  код за дъжд. Очакваните количества  за денонощието  са 30-60 л/кв.м. 
повече»

Стартира ежегодното лятно еко-училище „Източни Родопи - 2014“

02.08.2014 г.
Ежегодното лятно еко-училище “Източни Родопи – 2014“, организирано от Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район и Младежки Воден Парламент, стартира в Кърджали тази събота – 2 август. За първи път в него участие ще вземат и младежи от Франция.
В програмата на еко-училището са заложени обучения, посветени на изследване и опазване на водните екосистеми. Експерти от Басейновите дирекции ще запознаят участниците с техниките за определяне ...
повече»

Започна годишния технически преглед на хидротехническите съоръжения, чрез отваряне на основните изпускатели на язовирните стени: яз."Беглика”, яз.„Тошков чарк”, язовирна стена № 4 от яз.„Широка поляна, язовирна стена на яз.„Дженевра” и яз.„Голям Беглик"

01.07.2014 г.
Графикът по който ще бъдат изпускани водите от основните изпускатели е както следва:
 
повече»

Издали сме предписание за контролирано изпускане на язовири, преди дъждовете, където е необходимо

27.06.2014 г.

Tова каза в „Преди всички“ на програма "Хоризонт" министър Станислав Анастасов

„Вчера издадохме предписание за контролирано изпускане на язовири, така че се надяваме да сме подготвени за вълна от валежи“, това обяви в „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ министър Станислав Анастасов и допълни, че „плановете за управление при риск от наводнение все още не са направени и това е един от приоритетите, по които работим ускорено. В дългосрочната водна стратегия сме заложили единен център или няколко центрове за управление на водите в реално време“. повече»

11 ти Международен конкурс за ученици

27.06.2014 г.
Бъди активен, защити реките!

Участвайте в 11-тото издание на конкурса „Danube Art Master” – една амбициозна надпревара, която обединява деца и младежи от 14 държави в Дунавския регион. От 2004 година разнообразието от творби, които се конкурират в състезанието през изминалите години са отражение на богатството и красотата на Дунавския басейн.
 
повече»

Продължава контролираното изпускане на язовир Тракиец

26.06.2014 г.
Във връзка с повишеното ниво на язовир “Тракиец“  и прогнозата за  очакваните валежи, с цел поддържане на контролния обем,  язовирът се изпуска с 2 м3/сек.
В резултат на контролираното изпусканe, нивото на река Харманлийска е повишено
повече»

МОСВ привежда Оперативното звено за предотвратяване на опасностите от вредното въздействие на водите в повишено внимание

26.06.2014 г.
Възможни са повишения на нивата на реките от Дунавския водосбор и Централна България в резултат на очаквани по-интензивни валежи по тези места
повече»

БД - Пловдив има въведено 24 часово дежурство и продължава да следи нивата на водните обекти

23.06.2014 г.
През изминалото денонощие, речните нива в Източнобеломорския басейн са с изменение в граници от -22 см до +25 см.  Повишение на нивата,  но под критичните стойности се наблюдават на реките Съзлийка при Гълъбово и  и река Тунджа при Елхово.
 
Информацита за състоянието на язовирите към 22 юни е:
Община Карлово: По данни на кметове на населени места, ползватели и собственици на язовири на територията на Басейнова дирекция Пловдив състоянието на общинските водоеми ...
повече»

На 13 юни, екип на Басейнова дирекция Пловдив ще проведе обучителна среща със заинтересованите страни във връзка със изградената система за ранно предупреждение за наводнения в басейна на река Арда

12.06.2014 г.
Начало 10:30 часа; гр. Кърджали , хотел „Кърджали“
Екип на Басейнова дирекция Пловдив ще проведе обучителна среща с представители на общинските и областни администрации на Хасково, Смолян и Кърджали и на съответните служби “Пожарна безопасност и защита на населението”. както и с представители на Язовири и каскади и МОСВ.

Обучителната среща е във връзка с изградената система за ранно предупреждение за наводнения в басейна на река Арда.

Ще бъдат представени резултатите от проекта и проведено обучение за ползване на системата с представители на нституциите отговорни за защита на населинието.
повече»