НАЧАЛО

Зелен телефон

Очакваме Вашите сигнали в случаи на проблеми, свързани с водните обекти на телефони:
 
032 621 552
0885 166 044

Пресцентър


Тел.: 032/ 604-741
GSM: 0887 939 237


e-mail: bdibr_press@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0887 939 237
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Банкови сметки

IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк, клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

2011

Информация за Деня на Земята - 22 април 2011
 

 
„Милиард действия в зелено”

Повече от 40 години на 22 април правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата. Тази година темата на Световния ден на Земята е „Милиард действия в зелено”. Тази тема признава правото на милиони индивидуални действия и фокусира вниманието върху личния принос на всеки човек в общия ни стремеж да живеем по устойчив начин. 
Целта е да се регистрират един милиард действия за опазване на природата преди провеждането на Световната среща за Земята в Рио де Жанейро през 2012 година. Сайтът на кампанията (http://www.earthday.org/earth-day-2011) отчита въздействието върху околната среда, което може да се постигне, когато милиони хора, корпорации и организации поемат ангажименти, за да подобрят околната си среда.
С над 45 милиона действия до този момент, „Милиард действия в зелено” е най-голямата екологична кампания в света, която вдъхновява и поощрява хората от всички националности, отделни индивиди и големи корпорации да извършат действие, което да помогне за намаляване на въглеродните емисии и да насърчава устойчивото развитие. 
Каквото и да е действието, Денят на Земята е чудесен повод Вие да допринесете възможно най-много във вашата общност. Всички инициативи заедно не само ще окажат въздействие върху въглеродните емисии в света, но и ще покажат силата на малките всекидневни индивидуални действия в зелено.
При организирането и планирането на Вашето събитие по случай Деня на Земята, намерете начин да включите мотото на кампанията: „Милиард действия в зелено”. Това може да включва възможности за хората за извършат зелени дейности по време на събитието или хората да се ангажират да действат за опазването на околната среда в близко бъдеще. Така или иначе, се уверете, че действията са регистрирани в кампанията, така че милионите отделни зелени усилия да могат да бъдат точно отразени. Нека участници знаят, че те участват в най-голямото по рода си екологично движение, където всяко малко действие има значение.
За да регистрирате дейностите, посетете сайта на кампанията:
www.billionactsofgreen.org , или намерете „Милиард действия в зелено” във Facebook, или Twitter. Онлайн регистрирането е лесно и отнема само минута. С хиляди събития и един милиард участници, с този Ден на Земята можем да покажем на света, че всяко малко екологично действие има значение.
 
20 април 2011
 
Хепанинг за Деня на Земята с ученици от у-ще Елин Пелин - Пловдив

Директорът на Басейнова дирекция Пловдив ще поздрави учениците по повод Деня на Земята и ще направи дарение - 5 метрова коркова облицовка на стена, която ще бъде използвана за поставяне на рисунки и информационни материали.
Събитието ще се състои на 20 април 2011 от 12:00 часа в двора на у-ще Елин Пелин.
Деца ще дефилират с домашните си любимци, както и с костюми изработени от отпадъци.
Ще бъдат пуснати балони с послания към хората за опазване на природата и околната среда.
Очаква се да бъде проведено шествие на ученици, по булевард "Хаджи Димитър",  против замърсяването на въздуха с вредни газове от автомобилите. По време на хепънинга ще се раздават екологични листовки.
 
 
21 април 2011
Басейнова дирекция - Пловдив е съорганизатор на инициатива за създаване на "Алея на Земята във всеки един град в България"
Басейнова дирекция-Пловдив съвместно с Екологично сдружение „Хаберлеа” ще участва в нициатива за създадеване на "Алея на Земята във всеки един град в България!" 
На 21 април 2011 г. по повод на Световния ден на Земята в Асеновград ще бъдат проведени редица мероприятия, завършващи с галаконцерт посветен на опазване на планетата с мото „Една планета, една страна, един град – едно бъдеще” и е с участието на представители на всички училища и детски градини от града – 18:00-19:30ч.
Дарените на концерта цветя ще бъдат засадени, в Алеята на Земята пред читалище „Родолюбие-1873”

Цветята бяха дарени на провелия се на 21 април и подкрепен от Басейнова дирекция-Пловдив концерт на ученици по повод на Световния ден на Земята.
Освен, че засадиха красиви цветя, децата показаха своя талант с песни и стихове посветени на опазването на околната среда.
 
23 април 2011
 

Директорът на Басейнова дирекция-Пловдив Атанаска Тунтова посрещна ентусиастите от първия любителски веломаратон на 5 км. извън Пловдив, като ги придружи до площада пред община Пловдив 
Утре веломаратонът продължава с етап до Кърджали. Намеренията на организаторите са със събраните средства да се направят велоалеи и пътеки за колоездачи.