НАЧАЛО

Зелен телефон

Очакваме Вашите сигнали в случаи на проблеми, свързани с водните обекти на телефони:
 
032 621 552
0885 166 044

Пресцентър


Тел.: 032/ 604-741
GSM: 0887 939 237


e-mail: bdibr_press@abv.bg

Сигнали за корупция:

Вашите сигнали за корупция, можете да изпращате от меню "Пишете ни " или на:

GSM: 0887 939 237
bd_plovdiv_corruption@abv.bg

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Банкови сметки

IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк, клон Пловдив

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
bdplovdiv_finans@abv.bg

2013


Информация за Световния ден на водта 2013
 
 
2013 e обявена от ООН за Международна година на водното сътрудничество, това е и темата на Световния ден на водата – 22 март. 
Световният ден на водата се провежда ежегодно с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. /пълният текст/


Документи за изтегляне
   
Лого на Световния ден на водата-2013    
Факти и цифри - A4    
Водно сътрудничество 2013 - A4    
Постер А3 - Световен ден на водата 2013 - BG    
Игра А3 - "Водният цикъл" - BG    
Отговори - А4 /към играта - "Водният цикъл"/ BG    
 
19.03.2013-Дискусия "Водно сътрудничество" - Пазарджик
Ученици от Пазарджик, Белово и Панагюрище взеха участие в дискусия, организирана от БД-Пловдив  и РИОСВ-Пазарджик по повод Световния ден на водата. 
Така училищата и държавните институции станаха част от кампанията на ЮНЕСКО „Водно сътрудничество 2013”, открита официално на 11 февруари в централния офис на ЮНЕСКО в Париж.
Младите еколози се подготвяха за дискусията по предварително зададени теми, свързани с ползването и опазването на водата като ценен природен ресурс. Една от тях „Рибите в река Марица – в миналото и сега” превърна учениците в изследователи. Те трябваше да съберат информация от различни източници – интеренет, родители, баби и дядовци, от запалени рибари - дали в рибната популация в река Марица има промени и на какво се дължат с която задача се справиха блестящо. В обяснението на процесите  се включиха експерти от БД-Пловдив и РИОСВ-Пазарджик. 
Към участниците от СОУ«АлександърЧапай»(Белово), СОУ "Нешо Бончев"(Панагюрище), Гимназия "Иван Аксаков", Професионална гимназия по строителство и архитектура, Професионална гимназия по химия и химични технологии се присъедини нов участник в регионалното формирование на Младежкия воден парлемент – Професионална гимназия по икономика и мениджмънт (Пазарджик).
 
21.03.2013-Открит урок по повод на Световния ден на водата
 Урокът  се проведе в новия информационен център на Басейнова дирекция-Пловдив
Информацията за опазване на водите и водните екосистеми, беше поднесена на малчуганите, чрез използване на занимателни игри и комикси.
 

22.03.2013-Общоградски празник в Пловдив, посветен на Световния ден на водата
 Събитието беше организирано от  Басейнова дирекция «Източнобеломорски район» с център Пловдив, Община Пловдив и ВиК-Пловдив.
Целта бе  повече хора да бъдат приобщени към посланията на Световния ден на водата 22 март, който тази година поставя във фокуса на общественото внимание темата за водното сътрудничество. Организацията на Обединените нации провъзгласи 2013 г. за Международна година на водното сътрудничество, за да насърчи правителства, организации, общини и частни лица да се включат активно и с взаимно координирани действия за опазването на водните ресурси на планетата. 
Възпитаниците на пловдивски учебни заведения се включиха в хепънинга, като изминаха разстоянието от своето училище до площада на центъра пеша, за да покажат по този начин съпричaстност към милионите си връстници от цял свят, които са принудени всекидневно да изминават километри до източници на прясна вода.
В градския празник за честването на Световния ден на водата взехаучастие експерти от Басейновата дирекция в Пловдив; специалисти от Регионалните лаборатории към ИАОС и РИОСВ в Пазарджик и Пловдив, които заедно с ученици от различни градове и училища от региона проведоха мониторинг за оценка състоянието на водите на р. Марица.
Участие в честването взеха  представители на Младежкия воден парламент, НПО „Зелени Балкани”, „Българско дружество за защита на птиците” и др., коитопредставиха водни опити,  проведоха викторини и забавни игри по въпроси, свързани с водите и тяхното опазване и управление.